Fjellet som stressavlastning

Fjellet som stressavlastning

Bruk helgen eller ferien på å ta en skikkelig detox i fjellet.

Hytteleie

Vi søkte etter hytte på AirBnb, en tjeneste vi har brukt før med stor suksess. Her fant vi en hytte i Trysil, midt i skibakken (dog ikke så viktig i oktober), med god tilgang på både fotturer og sykkelmuligheter. Vi skal være her fra onsdag til søndag og bare nyte naturen til fots eller på sykkelsetet.

Trysil – naturens Fornøyelsespark

Trysil er et eldorado for aktive folk/familier som oss. Foruten å tilbringe tid i fjellet og naturen kan vi teste golfbanen, spille bowling eller bade på Radisson Blu Resort. Tidligere på sesongen er det også gøy å bli med på rafting. Det er ikke uten grunn at Trysil markedsfører seg som Naturens Fornøyelsespark med satsting på sykling om sommeren og høsten og ski om vinteren og våren. Det blir med andre ord ikke kjedelig å være i Trysil da man kan variere aktivitetene fra dag til dag. Passer for både store og små. Etter en flott helg i Trysil i 2015 skrev jeg dette blogginnlegget

Enklere bilde-plugin

Topptur i Trysilfjellet

Vi startet dagen med å kjøre bilen til Skihytta som var et utmerket utgangspunkt for å gå opp til flere topper i Trysilfjellet. Første mål var Bygderkanken på 1034 moh og derfra kunne vi gå videre til både Nordre Kanken (1020 moh) og Trysilfjellet 1132 moh. Det var bratt og tungt å gå oppover i starten fra skihytta og under skiheisen, men etter hvert flatet det litt ut og etter den første toppen ble det snillere å gå ”fra topp til topp”.

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Trening i fjellet

Jeg vil gjerne vise at det er mulig å legge inn noen enkle styrkeøvelser når man er ute på tur, enten det er i skogen eller på fjellet. Derfor tok jeg med en strikk, som jeg bruker mye til PT- og gruppetrening. Det er mange øvelser å velge mellom med strikk, men her viser jeg bare et par stykker. Jeg har tidligere skrevet om effektiv trening med strikk på bloggen min, som du kan lese om her

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

I Trysilfjellet var det mye steiner og da går det også an å plukke opp en stein i passe størrelse og gjøre noen øvelser med den. Her viser jeg også et par stein-øvelser.

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Topptur klippekort

Trysil.no har laget et klippekort for å registrere toppene man besøker i Trysil. I tillegg til 1o toppturer er også 8 snille FYSAK turer inkludert i toppturprogrammet. Når man klipper turene og leverer kortet kan man delta i trekningen av fine gavepremier.

Kom deg ut

Det går fot mot vinter, så hvis du ønsker å være på fjellet eller i skogen for å oppleve flotte høstfarger og magiske øyeblikk, bør du komme deg ut i løpet av de neste helgene. Nyt livet og grip mulighetene som ligger foran deg. Dra på helgetur og kjenn på den friske luften, nyt frihetsfølelsen i fjellet og vinden i hår og ansikt. Det er opp til deg.