Treningshilsen fra Arne

Treningshilsen fra Arne

Hei igjen!

Jeg har akkurat kommet hjem fra min første triatlonkonkurranse i år, Ironman 70.3 Mallorca. 70.3 står for 70,3 miles som er den totale distansen du tilbakelegger underveis. Det starter med 1 900 meter svømming, så 90 km på sykkel før det hele rundes av med en halvmaraton i løpesko, 21 km.

Jeg reiste ned til Alcudia ei lita uke i forveien og det var ok med tanke på å få prøvd våtdrakten litt ute i sjøen før konkurransen, samt å få syklet og løpt noen turer i behagelig klima!

Konkurransen er nøyaktig halv distanse i forhold til Norseman, perfekt som oppkjøring på denne tida av året.

Raceday er noe for seg selv med 3 200 samlet på stranda før start. Du skjønner at arrangementet er svært når du passerer sykkelstanden som ruver 400 meter bortover stranda.

Selvseedet start funker utmerket på svømminga, bare å stille seg i den båsen for estimert svømmetid. AC/DC med Thunderstruck ruver over høyttaleranlegget og adrenalinet stiger til uante høyder….. Svømmetiden blir på 35 minutter, helt greit… Sykkeletappen går unna på 2 timer og 30 minutter, hele traseen på 90 km er stengt for trafikk, litt annen holdning til et idrettsarrangement som dette nedi der enn her hjemme… Jeg passerer mange på sykkeletappen og det inspirerer.

Løpinga blir ei utfordring i solsteika. 27 grader og nesten vindstille gjør at væskestasjonene blir hyppig besøkt, bikker innpå av alt jeg kan få av drikke, sportsdrikke, vann, redbull og cola. Det eneste som går ned av mat er gel. Jeg klarer allikevel å fullføre i noenlunde stil etter en halvmaraton på 1.31. Totaltiden ble 4 timer og 43 minutter og plasserte meg på 86. plass av ca 3 200. Tar meg en velfortjent øl og pasta i målområdet etterpå!!!

Nå blir det fullt fokus på Styrkeprøven Trondheim-Oslo frem mot juni!

Sprek hilsen
Arne Inge Hangerhagen