Sykling som en perfekt start på dagen

Sykling som en perfekt start på dagen

Å sykle til jobben er et kjempetiltak for en ny og mer aktiv livsstil. Det er det mange grunner til!

Sykle til jobb, og tiden du uansett ville brukt på transport blir gjort om til enkel trening.

Bor du i trafikkerte områder som i Oslo, eller en annen storby, skal du se at du faktisk kan bruke mindre tid til jobb. En bonus er at du slipper å stå inneklemt på en buss, eller bruke lang tid i bilkø. Det bygges stadig flere gode sykkeltraseer som gjør at du kommer deg fort fram.

Vi er litt utpå høsten nå, men så lenge det er snøfritt på bakken trenger du bare gode klær. Vindtett jakke og hansker anbefales!

Om du ikke allerede har en sykkel, behøver ikke tilgangen på en være så vanskelig: De fleste sportskjeder en billig og grei du kan begynne med. Du trenger ikke fancy utstyr til mange tusenlapper for å komme deg effektivt av sted. Bor du langt unna behøver heller ikke en elsykkel å bli sett på som juks. Den tiden er forbi!

Sykling er god kondisjonstrening, samtidig som det er skånsomt mot ledd og rygg. Du velger selv intensitetsgrad, og har gode muligheter til å justere opp tempoet etter hvert. Mange arbeidssteder har tilgang på garderobe, så det at man blir litt svett behøver ikke være et problem.

Bor du fem kilometer fra jobb vil du i løpet av bare én uke ha tilbakelagt 50 kilometer på sykkelsetet. Ikke verst!

Ved å sykle til jobb får du «gratis» trening: Du starter dagen med å få fart på blodsirkulasjon, musklene får jobbet litt og forbrenningen settes i gang.

Kanskje på tide å la bilen stå?

Gjør et kjapt regnestykke for deg selv – helsefaktoren er én ting, men kanskje du kan spare noen kroner også?