Stilig trenings- og aktivitetsarmbånd fra Garmin

Stilig trenings- og aktivitetsarmbånd fra Garmin

Med Vivosmart 4 viser Garmin at de ikke bare bryr seg om atletene. Her er en aktivitetsmåler som overvåker hjertefrekvensen, oksygenmetning i blodet og energien din gjennom hele dagen. Og det til en rimelig pris.

Med Vivosmart 4 byr Garmin på det meste av sine avanserte aktivitets- og helse målinger for å fortelle deg hvor mye energi du (ikke) har.

Du kan finne mange rimelige aktivitetsmålere som samler data som hjertefrekvens og skritt. Men det er vanskeligere å oversette dataene til sunnere vaner. Garmin gjør en god jobb både med å samle og analysere treningsdata for idrettsutøvere, veilede dem når de skal ta seg en pause, eller om neste trening bør være anaerob eller aerob. Vivosmart 4 – som ble lansert i september 2018 – forsøker å gjøre det samme for oss som bare vil komme i bedre form. Og den klarer det svært så godt.

Når du logger deg på Garmin Connect-appen, er den første aktivtetsmålingen du ser ditt kroppsbatteri (Body Battery-Tracker som Garmin kaller det). Garmin måler kroppens energireserver på en skala fra 0 til 100. Den beregner hvor mye energi du har igjen i “tanken”, ved å ta hensyn til din hjertefrekvens (HRV), stressnivå, søvnmengde- og kvalitet og aktivitetsnivå.

Slim og simpel look. Veldig trendy.

Dersom kroppsbatteriet ditt viser et lavt nivå, kan det være fristende å senke seg ned i godstolen og se at tallet klatrer oppover. Men som Garmin-appen forteller deg, fører regelmessig trening til at du bygger langsiktig energi og styrker kroppens batteri. Det gjør deg motivert til å komme deg ut av godstolen. Dersom du sover dårlig noen netter (kanskje fordi du har tatt deg et glass vin eller to på en onsdag eller lagt deg for sent) er kroppsbatteriet ditt lavere om morgenen. Da er det lettere å komme seg i seng på rett tid og kanskje legge alkoholinntaket til helgene.

Garmin har inkludert det vanlige spekteret av treningssensorer i et slankt, vanntett treningsarmbånd som bare er 10,5 millimeter bredt. Den kommer i to forskjellige størrelser og en rekke farger. Og du kan dusje og bade med den.

Du navigerer i trackeren gjennom den lille og veldig lyse OLED-berøringsskjermen.Det tar litt tidålære hvordan den virker, og kan være litt vanskelig å lese. For å starte en aktivitet, berører du den lille knappen på bunnen. Du ruller opp og ned for å velge fra en aktivitetsmeny og dobbeltklikker for å stoppe og starte.

Klokken vibrerer med en bevegelsesvarsling hver time (på tide å røre på deg!), og kan automatisk oppdage aktiviteter som sykling. Du kan også logge aktiviteter som meter, tempo og hjertefrekvens under aktivitetene.

Som mange andre aktivitetsarmbånd som sakte men sikkert beveger seg inn i det medisinske domenet, måler Vivosmart 4 flere helsedata som VO2 max (hvor mye oksygen kroppen klarer å ta opp per minutt under maksimal anstrengelse) og SpO2, eller oksygenmetningen i blodet via et lite pulsoksymeter. Hvis du har tilstander som høyt kolesterol eller søvnapné, kan disse dataene være interessante.

 

Analyser livsstilen din med Garmin Connect Appen.

Du vil mest sannsynlig oppleve å være stresset en eller annen gang i løpet av dagen, men hvor mye? Vívosmart 4 forteller deg om du har en rolig, avslappet eller stressende dag. Klokken måler HRV (tidsintervallet mellom hvert hjerteslag) og beregner og viser stressnivået ditt. Den har også en valgfri påminnelse om avslapning som du kan slå på i Garmin Connect-appen. Hvis stressnivået ditt stiger i løpet av dagen, vil du få et vibrasjonsvarsel på håndleddet og se en melding («Slappe av et øyeblikk?») som forteller deg at det er på tide å slappe av. Avslapningstidtakeren for pust veileder deg i Fourfold-pusteteknikken som har dokumentert beroligende effekt på kropp og sinn.

Du kan også stille inn en timer, alarm eller stoppeklokke. Og til slutt. Batterilevetiden er veldig god. En time ladning er nok til å holde klokka i gang fire til fem dager selv når du tracker en aktivitet på en time hver dag.

Å samle treningsdata er ikke vanskelig, men å tolke dem  – det er vanskelig. Hvis du ikke er en idrettsutøver, er du sannsynligvis ikke vant til å spore data som hjertefrekvens, enn si å forutse livsstilsendringer basert på dataene. Det er her Garmin utmerker seg vis a vis konkurrentene. Garmin forteller oss at kroppsbatterimålingen får mange til å forandre sine søvn, spise og treningsvaner. Vi tror dem på det.

Prisen er god, men vi skulle gjerne sett at den hadde GPS måling.

Men ellers er Vivosmart 4 liten, den ser bra ut, og kan faktisk hjelpe deg med å forbedre livsstilen. Så hvis du er prøver å finne enkle måter å komme i gang med trening eller å bli i bedre form er Vivosmart 4 en god treningspartner.

+

Slankt og stilig design

Lang batterilevetid

Pulsmåler på håndleddet

Body Battery-energimåling er genial

Aktivitetssporingen er nøyaktig

Vanntett og robust  

 

Liten skjerm

Skjermen kan av og til være litt treg

Ikke GPS