Start dagen med en real vitaminbombe!

Start dagen med en real vitaminbombe!

Start dagen med en smoothie full av vitaminer og antioksidanter! Det er både enkelt og kjapt å lage, og gir deg den perfekte starten på dagen!

En frisk og sunn smoothie kan lages på mange ulike måter – det er nesten bare fantasien som setter grenser! Her får du imidlertid oppskriften til en enkel og sunn blåbærsmoothie som kan være like god til frokost som til mellommåltid eller kvelds.

Du trenger:
1 stk banan
1 stk appelsin
2 dl frosne blåbær
2 dl mager vanilje kesam/annen mager yoghurt
1 dl eple- appelsin- eller druejuice
Evt. ferske blåbær til pynt/ekstra frosne blåbær
Evt. honning for søtning

Fremgangsmåte:
Skrell banan og appelsin, del i biter og ha det opp i en blender. Deretter fyll på med bær, kesam og juice, sett i gang blenderen og la maskinen gå til alt er blandet til en jevn masse. Tilsett honning får å gjøre smoothien noe søtere om ønskelig. Pynt gjerne med noen bær på toppen og nyt!

Visste du at blåbær er på topp fem over matvarer med mest antioksidanter? Blåbær er superbæret som inneholder både mineraler, C-vitaminer, naturlig fiber og antioksidanter, og har en rekke positive effekter for helsen vår. Blåbær reduserer blant annet risikoen for hjerte- og karsykdommer ved å forhindre blodpropp, reduserer risikoen for diabetes 2, kan motvirke kreft og er også god næring for å få fart på fordøyelsessystemet. Det er altså en rekke gode grunner til at blåbær bør være en del av kostholdet!