Søtpotetscones m. krydder & pekannøtter

Søtpotetscones m. krydder & pekannøtter

Scones er enkel og rask bakst som du kan lage i mange ulike utgaver. Grove scones av søtpotet er mettende, sunt og passer perfekt til matpakken på jobb!

Disse supersaftige og oransje sconesene med smak av søtpotet og pekannøtter, passer like godt som tilbehør til middagen, som til frokost og lunsj! De er supergode alene, eller servert med pålegg. Sconesen kan fint fryses, så lag gjerne mange når du først er i gang.
Oppskriften gir 12 stk scones.

Du trenger:

  • 5 dl havregryn (= 3,5 dl havremel)
  • 1 dl mandelmel (evt. mal mel av 1,5 dl mandler)
  • 1 dl sammalt spelt
  • 1-2 dl fin spelt
  • 3 ss linfrø
  • 2 ts bakepulver
  • 1 krm salt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts ingefær
  • ca. 50 g pekannøtter
  • 1 stor søtpotet
  • 1 banan
  • 1 egg
  • 3 ss smør
  • 3 ss honning

Fremgangsmåte:
Skrell søtpoteten og del den i småbiter, som du har i kjele. Kok søtpotetbitene myke. Vend alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bakebolle. Når søtpoteten er ferdig kokt, har du alle de våte ingrediensene i en bolle, og kjører det glatt med en stavmikser. Vend det våte inn i det tørre, og juster med mel til du har en deig med fast konsistens. Form deigen til to runde, flate emner. Del hvert emne i seks trekanter, og plasser alle de tolv sconesene på en bakeplate. Stek scones i 15-20 minutter på 180 grader. Nyt!

Enklere bilde-plugin

Denne oppskriften er tidligere publisert på Happy Food Stories. Les flere oppskrifter her