Slik lykkes du med målene dine

Slik lykkes du med målene dine

Vanskeligere å gjennomføre de planlagte øktene enn du hadde sett for deg? Bli bevisst og nå målene dine raskere med riktig planlegging.

Har ikke 2017 gått helt som planlagt? Begynner motivasjonen å dabbe av? Her er et par gode tips for å komme i gang igjen!

1) Skriv ned målsetningene dine

Hva ønsker du å oppnå, og hvorfor er dette målet viktig for deg? Hvilken betydning vil det ha i livet ditt?

2) Bli bevisst

Definer målene dine. Følger de SMART-prinsippet?

  • Spesifikke
  • Målbare
  • Attraktive
  • Realistiske
  • Tidsdaterte

Hva må til for at du skal oppnå målene dine? Gjør du dette nå? Hvorfor ikke? Hva hindrer deg?

3) Kartlegg ressursene dine og finn en løsning

Still deg selv følgende spørsmål: Hva må til for at du skal overkomme hindringene? Hordan blir det enklere å gjennomføre planen? Hva kan du gjøre selv, og hva trenger du hjelp til?

4) Lag en ny, smart plan

Skriv ned hovedmålsetningen din og hva som må til for å oppnå det. Del det opp i små delmål, både ukentlige og månedlige. Vær spesifikk, og sett en tidsfrist på de små delmålene. Et delmål kan for eksempel være å fullføre 3 treningsøkter i uke 5 eller spise 200g mer grønnsaker hver dag denne uken.

Legg det inn i kalenderen og kryss av for hver gang du fullfører et mål. Kjenn på mestringsfølelsen du får og vær stolt av deg selv!

5) Belønn deg selv

Klart delmålene for hele uken, eller sliter du skikkelig med å gjennomføre dagens gjøremål? Gi deg selv et kompromiss: Klarer du å fullføre målet, får du en belønning. Det kan være alt fra nytt treningsutstyr og nye treningsklær, til en ekstra god middag og dessert til kvelds eller en tur ut på byen. Velg det som frister mest og nyt det med god samvittighet!

Det er aldri sunt å følge en plan slavisk – verken mentalt eller for helsens skyld. Veien til målet er like viktig som selve målet, om ikke mer. Derfor er det desto viktigere at veien ikke bare er gjennomførbar, men at den også gir deg glede og motivasjon underveis. Du må trives med det du gjør for å klare å holde deg til planen – og det er akkurat det som bestemmer om du oppnår målene dine eller ei.

Lykke til!