Slik får du mer tid til å være i aktivitet

Slik får du mer tid til å være i aktivitet

Gjør tiden du bruker på transport om til trening og løp – gå eller sykle til jobben!

Omtrent en tredel av alle bilturer som tas i Norge er kortere enn én kilometer. Og hele to tredeler av alle bilturer er bare mellom en og tre kilometer lange. Dette er distanser vi stort sett kan gå eller sykle, så lenge vi blir litt mer bevisste på egne valg.

Det enkle er det beste

Mange tror en aktiv livsstil kun handler om dyre medlemskap, fancy utstyr og blodslit. Slik behøver det ikke alltid være. For de fleste er det enkle det beste! En kjlisjé, men sant. Bare du øker aktivitetsnivået litt, kan det nemlig gi store utslag på formen. Et par gode gåsko i bagen er det eneste du trenger, og du trenger mest sannsynlig ikke å skifte til treningsklær heller.

Har du lang vei til jobben kan du parkere bilen et stykke unna eller gå av buss eller tog et par holdeplasser tidligere, slik at resten av turen tilsvarer den distansen du har bestemt deg for å løpe eller gå. Hvis du i stedet har bestemt deg for å løpe hjem fra jobb – og har tatt med klesskift – er du også rimelig sikker på at du faktisk får gjort det. Dørstokkmila er lavere på jobben enn hjemme!

Sykkel er et utrolig effektivt fremkomstmiddel og gir mye god trening. Om du bruker en gammel sykkel, offroad, eller racersykkel har ikke så mye å si. Det viktigste er at du gjør transporttid til treningstid og prøver å være aktiv hver gang anledningen byr seg. Bor du så langt fra jobben at du har avskrevet sykling, kan du vurdere en elsykkel. Tidligere ble elsykler sett på som litt «juks». Den holdningen er langt på vei borte borte.

Hverdagstrim er en morsom og enkel kilde til kaloriforbrenning. Når du likevel skal på jobben kan du gjøre kroppen sprekere, slankere og gladere. Det er fire ting på en gang. Tenk på det neste gang du setter deg i bilen eller på bussen med kurs for jobben.

Slik brenner du 500 kalorier om dagen:

  • Stå og jobbe ved pulten i fem timer
  • Ta trappa: 120 etasjer opp.
  • Sykle (til og fra jobben. Omlag 1.5 timer.
  • Lett gange i en drøy time.
  • En time med hagearbeid.
  • Gjør rent i to timers tid.