Sirkeløkten som får opp pulsen

Sirkeløkten som får opp pulsen

En treningspark finner du de fleste steder i Norge. Her har Helene besøkt en av de mange Tufte-parkene og satt sammen et program som både gir puls og styrketrening for hele kroppen.

Denne sirkeløkten passer godt for nybegynnere, men kan også avanseres for å gjøres tyngre dersom du er litt mer viderekommen. Kjør 3-6 runder avhengig av hvilket nivå du er på. Økten kan også gjennomføres i en lekepark om det ikke finnes en Tuftepark i nærheten av der du bor.

Øvelser du skal igjennom

  • 15 armhevinger på stang
  • Armgang 2 runder
  • 15 liggende kroppsheving
  • 20 spensthopp over stang
  • 15 hengende benhev

1. Armhevinger på stang

I Tufteparken finnes det stenger i forskjellige høyder. Velg den høyden hvor du klarer å gjennomføre 15 repetisjoner med god teknikk. Er du godt trent kan du velge å plassere bena på stangen istedenfor armene. Øvelsen vil da bli betydelig tyngre enn om du har hendene på stangen.

Armgang

Her starter du i den ene enden av Monkey-baren og klatrer deg bortover til den andre enden. En gang frem og tilbake regnes som én runde. For en tyngre variant kan du prøve å slippe taket helt i stangen, og hoppe fra stang til stang istedenfor å klatre.

Liggende kroppsheving

Velg blant de samme stengene som ved armhevinger. Lavere stang gir en tyngre øvelse. Hold kroppen strak gjennom bevegelsen ved å spenne muskulaturen i hele kroppen.

Spensthopp over stang

Hopping får virkelig pulsen opp, og er supergod trening for kondisjonen. Hopp frem og tilbake over en lav stang, totalt 20 hopp. Er du veldig sprek så kan du velge en høyere stang. Start hvert hopp fra en dyp knebøystilling, og land i en knebøy mellom hver repetisjon.

Hengende benhev

Denne mageøvelsen i ribbeveggen er både tung og effektiv. Stram overkroppen og hold den godt inntil ribbeveggen. Bruk magen til å trekke bena opp mot brystet, og hold spennet mens du senker de ned igjen. For en tyngre variant kan du holde bena strake og løfte dem rett ut.