Sirkeløkten som får opp pulsen!
group of young people are competing doing pull ups in local park

Sirkeløkten som får opp pulsen!

Dette er den perfekte treningsøkten for deg som ønsker en real og effektiv økt utendørs!

Denne sirkeløkten passer godt for nybegynnere, men kan også avanseres for å gjøres tyngre dersom du er litt mer viderekommen. Kjør 3-6 runder avhengig av hvilket nivå du er på. Økten kan også gjennomføres i en lekepark om det ikke finnes en treningspark eller «Tuftepark» i nærheten av der du bor.

Øvelser per runde:

  • 15 armhevinger på stang
  • Armgang, 2 runder
  • 15 liggende kroppsheving
  • 20 spensthopp over stang
  • 15 hengende benhev

1. Armhevinger på stang
I «Tufteparken» finnes det stenger i forskjellige høyder. Velg den høyden hvor du klarer å gjennomføre 15 repetisjoner med god teknikk. Er du godt trent kan du velge å plassere bena på stangen istedenfor armene. Øvelsen vil da bli betydelig tyngre enn om du har hendene på stangen.

2. Armgang
Her starter du i den ene enden av «Monkey-baren» og klatrer deg bortover til den andre enden. En gang frem og tilbake regnes som én runde. For en tyngre variant kan du prøve å slippe taket helt i stangen, og hoppe fra stang til stang istedenfor å klatre.

3. Liggende kroppsheving
Velg blant de samme stengene som ved armhevinger. Lavere stang gir en tyngre øvelse. Hold kroppen strak gjennom bevegelsen ved å spenne muskulaturen i hele kroppen. Ta et godt grep rundt stangen, i skulderbredde, trekk deg opp til stangen og senk rolig ned igjen.

4. Spensthopp over stang
Hopping får virkelig pulsen opp, og er supergod trening for kondisjonen. Hopp frem og tilbake over en lav stang, totalt 20 hopp. Er du veldig sprek så kan du velge en høyere stang. Start hvert hopp fra en dyp knebøystilling, og land i en knebøy mellom hver repetisjon. Land mykt på hele foten.

5. Hengende benhev
Denne mageøvelsen i ribbeveggen er både tung og effektiv. Stram overkroppen og hold den godt inntil ribbeveggen. Bruk magen til å trekke bena opp mot brystet, og hold spennet mens du senker de ned igjen. For en tyngre variant kan du holde bena strake og løfte dem rett ut og opp.