Protein sjokoladefudge

Protein sjokoladefudge

Ønsker du å unne deg noe godt uten dårlig samvitighet?

Ønsker du å unne deg noe godt uten å få dårlig samvitighet etterpå? Prøv Sjokolade proteinfudge. Det smaker veldig godt og inneholder masse proteiner!

Ingredienser
  • 1/2 kopp (120g) banan
  • 1 Avocado
  • 1/4 Cup (40g) rosiner
  • 2 ss (42g) honning
  • 1 ts vaniljesukker/vanilje essens/ekte vanilje
  • 4 ss (64g) peanøttsmør
  • 4 scoops (120g) proteinpulver (sjokolade)
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss kakaopulver
  • 1/4 kopp valnøtter
  • 2-3 biter sukkerfri sjokolade (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Ha banan, avokado, rosiner og honning i en food prosessor og miks dem sammen.
  2. Legg i vaniljeekstrakt, peanøttsmør, proteinpulver, salt og kakaopulver og kjør miks på nytt. Ha i valnøtter og miks en siste gang.
  3. Hell miksen i en form med bakepapir og “glatt” det ut med en skje.
  4. Smelt litt mørk sukkerfri sjokolade i mikrobølgeovn som topping til fugden (eller noe annet du liker). Fordel smeltet sjokolade over toppen av fudgen (valgfritt).
  5. Sett fudge i fryseren i 3-6 timer avhengig av hvor tykt eller tynt det er. Ta ut og kutt den i mindre biter (ca 20 biter/barer).

Tips:

Du står ganske fritt til å velge vekk eller legge til varer etter eget ønske.
Et tips er å bruke et proteinpulver som har god smak ettersom at fudgen vil smake mye som pulveret.
Ha bitene i fryseren, så tar du de ut rett før du skal spise og strø gjerne litt kokkos på toppen.

Næringsinnhold i hele oppskriften:

Kalorier: 2106
Fett: 102g
Karbohydrater: 152 g
Fiber: 53g
Protein: 145g

Næringsinnhold per stk (hvis du lager 20 stk):

Kalorier: 105
Fett: 5 g
Karbohydrater: 7.6g
Fiber: 2.65g
Protein: 8g

Artikkelen er tidligere publisert på Evolution Evofitness. Les flere artikler fra Evo her