Pizza med søtpotetbunn, aubergine & mozarella

Pizza med søtpotetbunn, aubergine & mozarella

Test ut en deilig vri på pizzaen - nemlig bunn av søtpotet! Perfekt for høsten og kalde, koselige kvelder.

Pizzatoppingen kan du selvfølgelig bestemme helt selv, men denne varianten med tomatsaus, aubergine, sopp og mozzarella er innmari god!

Pizza m. søtpotetbunn, aubergine & mozarella

1 pizza / nok til 2 sultne

BUNN:

  • 2 mellomstore / 1 stor søtpotet (ca 400 g)
  • ca 3 dl valgfritt mel
  • 1 krm salt
  • 1 egg

Enklere bilde-plugin

Skrell søtpoteten. Del den i småbiter og plasser på en stekeplate. Bak i ovnen til bitene er helt myke, på 200 grader i ca 15 minutter. Kjør søtpotetbitene til en jevn puré med en stavmikser el. Tilsett salt og egg, og rør inn mel til du har en jevn, fast deig. Deigen kan være litt vanskelig og klissete å jobbe med, men rør inn mel til deigen har en konsistens som gjør at du klarer å presse den ut på en bakeplate. Deigen kan ha en tykkelse på ca 1 cm. Forstek pizzabunnen på 220 grader i ca 10-15 min.

TOMATSAUS:

  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 ts provence-krydder / oregano / tørket basilikum
  • 1-2 ts balsamico
  • 1 ts honning
  • olje til steking

Stek finhakket løk og hvitløk gyllent i litt olje i bunnen av en liten gryte. Tilsett krydder og tomat og la det småputre på svak varme så lenge du gidder, gjerne en halvtimes tid. Smak til med mer krydder, honning og balsamico.

TOPPING:

  • 1 stk liten aubergine
  • 4-5 små sjampinjong
  • 1/2 rødløk
  • 1 ss soltørket tomat, finhakket
  • 1 stk mozzarella
  • parmesan

Enklere bilde-plugin
Skjær tynne skiver av auberginen. Legg den på et fat og strø over en god del salt. Det vil trekke ut bitterstoffene av auberginen. La det stå i 5-10 minutter og tørk av overflødig salt og væske før du har auberginen på pizzaen. Topp den forstekte pizzabunnen med tomatsaus, skiver av aubergine og sopp, soltørket tomat, skiver av løk og mozzarella. Topp gjerne med litt tever parmesan, og et ekstra dryss krydder. Stekes i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter. Server med ruccola og evt litt mer parmesan.

Enklere bilde-plugin

GOD HELG!

Denne oppskriften er tidligere publisert på bloggen til Happy Food Stories. Finn flere oppskrifter her

Enklere bilde-plugin