Pasta med søtpotet og kokosmelk

Pasta med søtpotet og kokosmelk

Raskt, enkelt og smakfullt! En frisk hverdagsrett som du enten kan servere alene eller som tilbehør til fugl eller fisk.

Ingredienser

  • 300 g pasta etter ønske
  • 200 g erter
  • 1 stor søtpotet
  • 1 gul løk
  • 1 squash
  • 200 g frossen spinat
  • 10 stk. aromasopp, eller lignende sopp
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ss finhakket basilikum
  • 1/2 ts karri
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell søtpotet og skjær i mindre terninger. Kok møre i lettsaltet vann. Kok pasta etter anvisning. En fin huskeregel når du skal koke pasta er 10 – 100 – 1000. 10 gram salt, 100 gram pasta og 1000 gram vann (1L). Kok pastaen til al dente. I denne oppskriften brukte jeg grønnsakspasta. Finhakk hvitløk, chilli og løk og stek gyllen i litt olje. Tilsett resten av grønnsakene og stek til alt er mykt. Tilsett så kokosmelk og terninger med søtpotet. Vend inn pastaen til slutt. Smak til med salt, pepper og krydder.

Tips!

Denne grønne pastaretten er perfekt som en rask hverdagsmiddag. Full av fine farger, smaker og næringsstoffer. Kokosmelken er kanskje et litt uvant tilskudd til en klassisk pastarett. Den gjør likevel retten herlig kremet og tilfører en deilig, mild kokossmak som passer utmerket sammen med alle de grønne grønnsakene.

Du kan selvfølgelig bytte ut grønnsakene til andre ting du har liggende. Pastaretten passer også fint som tilbehør til laks eller fugl.