Pasta med ruccola, feta og chili

Pasta med ruccola, feta og chili

I Italia serveres tradisjonell pasta ofte med få og enkle ingredienser. Denne varianten er kanskje ikke italiensk, men enkel er den. Smaken er frisk, lett og har en deilig spiss av chili!

Ingredienser

  • Pasta farfalle 400 g
  • Ruccola 1 pose
  • Kremet fetaost 250 g
  • Hvitløk 1 fedd
  • Olivenolje 1 ss
  • Revet sitronskall 1/2 sitron
  • Tørkede chiliflak

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken. En fin huskeregel når du skal koke pasta er 10 – 100 – 1000. 10 gram salt, 100 gram pasta og 1000 gram vann (1L). Kok pastaen til al dente.

Bruk en stor kjele og surr finhakket hvitløk i olivenolje på middels varme.

Når pastaen er al dente har du den over i kjelen med hvitløk. Tilsett grovhakket ruccola, revet sitronskall og tørket chili.

Legg pastaen over på en tallerken eller skål, og ha over gode biter med fetaost. Skvis til slutt over litt frisk sitronsaft og smak til med salt og pepper!

Om du ønsker en rett med kjøtt kan du fint legge til et stykke laks, kylling eller din favorittskinke!