Supergrøt
  • 09.05-2015

Supergrøt

Varm, kald, kremet eller crispy. Mulighetene er mange med grøt!

Grøt er og blir en av mine favorittfrokoster, som jeg stadig vender tilbake til. Det fine med grøt er at den kan lages i uendelige varianter ut i fra behov og tilgjengelige ingredienser. Varm, kald, frokost, middag, kremet eller crispy – mulighetene er mange. Min favoritt er den gode, gamle havregrøten, men jeg liker å eksperimentere med nye varianter, og tilsette diverse andre kornslag samt nøtter og frø. Bokhvetegrøt, quinoa-kokosgrøt, kald bokhvetegrøt og kjøleskapsgrøt er andre favoritter som lages igjen og igjen. Jeg er ofte ganske sulten om morgen og foretrekker en frokost som holder meg mett lenge, og er full av god næring. Fordi jeg ikke spiser kjøtt er jeg bevist på å få i meg nok protein til alle måltider. Derfor inkluderer jeg gode proteinkilder i form av nøtter, frø, quinoa og chiafrø i frokostgrøten. Hvis man vil booste proteininnholdet i grøten ytteligere er hampfrø og erteprotein fine ingredienser å tilsette. I denne grøten brukte jeg erteprotein (vegansk ren proteinkilde i pulverform), og toppet den med hampfrø. Hamprø inneholder alle de 21 essensielle aminosyrene vi trenger, og er derfor spesielt godt egnet for veganere og vegetarianere.

Men over til det aller viktigste, nemlig TOPPING! Ingen grøt uten masse deilig topping. Mine favoritter er banan, kiwi, bringebær, blåbær og jordbær. Nøtter og frø er også deilig topping som også inneholder gode fettsyrer. Valnøtter, pecannøtter og mandler, sammen met tørket frukt som dadler, fersken eller gojibær er helt nydelig. De dagene jeg vil lage meg en en ekstra luksus grøt topper jeg den med råkakao og bipollen. Begge deler er to næringsbomber uten like, som inneholder et bredt spekter næringsstoffer.

La det inspirere til frokostfest og bruk det du liker best! GODMORGEN!

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Proteingrøt
1 porsjon

2 ss quinoa (bland gjerne flere farger)
1 dl havregryn
1,5 dl vann
1,5 dl havremelk, eller annen melk etter ønske
1 ss erteprotein
1 krm salt

Forslag til topping:

banan
kiwi
jordbær
blåbær
bipollen
hampfrø
kakaobiter

Ha quinoa i en kjele og kok opp i vannet. Kok quinoaen i ca 7 min. Tilsett havregryn, salt, erteprotein og melk, og kok på svak varme til ønsket konsistens. Topp med ønsket pynt og nyt en god og næringsrik start på dagen som garantert vil gjøre både deg og kroppen din fornøyd.

Enklere bilde-plugin