Super frokost før trening eller løp

Super frokost før trening eller løp

En enkel og næringsrik frokost som gjør at du holder energinivået lenge og kan prestere bedre.

Ingredienser

Havregrøt med linfrø, cottage cheese og ristede valnøtter
  • Havregryn 1 dl
  • Linfrø 1 ss
  • Chiafrø (kan sløyfes) 1 ts
  • Melk 2 dl
  • Vann 0.5-1 dl
  • Salt 1 klype
  • Ren vanilje (kan sløyfes) 1 klype
Topping
  • Banan 1 stk
  • Valgfritt syltetøy 1 ss
  • Ferske bær (blåbær, bringebær, jordbær) Ca en neve
  • Cottage cheese 2 ss
  • Valnøtter 5-6 stk
  • Kanel Ønsket mengde

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til grøten i en liten kjele og kok opp under omrøring. La grøten putre på svak varme til du får ønsket konsistens – rundt fem minutter hvis du bruker lettkokte havregryn. Rist valnøtter i tørr panne til de er gylne og det lukter godt av nøtter. Server grøten med biter av banan, cottage cheese, syltetøy, bær og varme valnøtter! Kaffe er obligatorisk, spør du meg.

Tips!

Det vister seg at karbohydrater før utholdenhetstrening virker er bra for deg. Sørg derfor at frokosten består av både karbohydrater, proteiner og fett. På den måten holder du energinivået slik at du kan bedre prestasjonen din.

Hvorfor karbohydrater før trening?

Når vi trener brukes energien i glykogenlagrene våre opp. Glykogenlagrene er kroppens lager av glukose i lever og muskler, som tilfører kroppen energi i fastende tilstand. Ved utholdenhetsidrett tømmes lagrene for glykogen, og glykogen omdannes til glukose som kroppen bruker som energikilde. Flere studier har vist at inntak av karbohydrater før trening kan føre til bedre prestasjon og hindre rask tømming av glykogenlageret.

Kilde

Asker E. Jeukendrup (2011): Nutrition for endurance sports: Marathon, triathlon, and road cycling, Journal of Sports Sciences, 29:sup1, S91-S99