En gammel klassiker: suksessterten
Foto: Veslemøy Vråskar

En gammel klassiker: suksessterten

I samarbeid med Funksjonell Mat, Nussara Guldberg som driver bloggen Just another food story og fotograf Veslemøy Vråskar har vi laget en serie med oppskrifter på sukkerfrie kaker. Denne gangen er det klart for den klassiske suksessterten!

Ingredienser

Nøttebunn
  • Mandler/hasselnøtter (finmalte) 250 g
  • Mandelmel (fettredusert) 75 g
  • Egg 3 stk.
  • SukrinMelis 1 dl/90 g
  • Bakepulver 1 ts
  • Vann 1/2 dl
  • Fiberhusk 1 ts
Eggekrem
  • Malk (valgfri type) 3 dl
  • Vaniljepulver 1 ts
  • Eggeplommer 5 stk.
  • SukrinMelis 1/2-1 dl
  • Maisenna 2 ss
  • Meierismør 50-100 g

Fremgangsmåte

Nøttebunn

Sett ovnen på 175 grader.

Bland finmalte mandler/hasselnøtter, fettredusert mandelmel og fiberhusk. Bland deretter inn eggehvitte, nøtteblandingen og vann. Hell røren i en rund form. Her er det brukt en form på 24 cm. i diameter. Formen skal enten smøres eller kles med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Eggekrem

Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til.

Smør eggekremen på nøttebunnen, og pynt med for eksempel hakkede mandler.

Besøk bloggen til Nussara, Just another Food Story her.
Se andre arbeid fra Veslemøy Vråskar her.
Hjemmesiden til Funksjonell Mat her.