Spinatomlett med cottage cheese & fersk salat

Spinatomlett med cottage cheese & fersk salat

Omelett er enkel, rask og sunn hverdagsmat. Jeg synes omeletten er innmari anvendelig, for den fungerer like fint til frokost, lunsj og som en lett middag, så lenge man tilpasser innholdet litt.

Ingredienser

Omelett
  • Egg 3 stk
  • Cottage cheese 2 ss
  • Rødløk 1 liten
  • Hvitløk 1 fedd
  • Spinat 6 puter frossen evt. 1 neve fersk
  • Grønne erter 1 neve
  • Fetaost / parmesan 1 ss
  • Olivenolje 1 dæsj
  • Salt og pepper Smak til
Salat
  • Ruccola 1 neve
  • Gulrot 1 stk
  • Agurk 1 bit
  • Olivenolje 1 dæsj
  • Salt og pepper Smak til

Fremgangsmåte omelett

Skjær rødløk i skiver og finhakk hvitløk. Stek løken gylden på middels varme i litt olivenolje i en liten stekepanne. Tin frossen spinat og erter, eller finhakk fersk spinat.

Visp sammen egg, cottage cheese, salt, pepper, erter og spinat i en liten bolle. Ha halvparten av løkblandingen ut av stekepannen, hell i egg-spinat-røra og topp med resten av den stekte løken og eventuelt litt fetaost eller revet parmesan.

Stek på lav varme med lokk på stekepannen i cirka 10 minutter eller til eggene har satt seg og omeletten har stivnet helt.

Fremgangsmåte salat

Skrell gulroten og skjær den i fine spaghetti-strimler med en potetskreller el. vend sammen agurkskiver, gulrotstrimler og ruccola. Topp med litt olivenolje og salt og pepper, og server som tilbehør til omeletten.

Bon appétit!

Bruk det du har

Denne omelettvarianten slang jeg sammen en ettermiddag kjøleskapet nesten var tomt, og jeg ville ha en rask og lett middag. Det som befant seg i skuffer og skap var tre egg, en kjip rest nederst i cottage cheeseboksen, en halvgammel rødløk, en slapp gulrot og litt frossne grønnsaker.

Det ble på under 20 min forvandlet til en fresh og fargefin liten salat og en skikkelig smaksrik og digg omelett. Resultatet ble så bra at jeg fant ut at jeg like så greit kunne dele det med dere.

Omeletten holder seg fint noen dager i  kjøleskapet, og er perfekt nistemat til dagen etter.

Bruk forøvrig det du har, litt stekt paprika/sopp/potet/brokkoli og lignende ville gjort seg utmerket i denne omeletten, og du kan fint droppe både erter og spinat. Se på det som inspirasjon til et raskt, enkelt og sunt hverdagsmåltid.

Valget er ditt – omelett kan varieres i det uendelige!

Enklere bilde-plugin