Søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe

Denne suppen er utrolig god og utrolig enkel, og har vært en gjenganger på studentmenyen min. Passer utmerket både som lunsj og middag.

Ingredienser

Søtpotetsuppe
  • Søtpotet 1 stk
  • Gulrøtter 1-2 stk
  • Gul løk 1
  • Hvitløk Ett fedd
  • Chili/chilipulver 1/2 eller én klype
  • Grønnsaksbuljon 4 dl
  • Currypulver 1 klype
  • Salt og pepper Smakes til

Fremgangsmåte

Kutt løk og hvitløk fint, og stek det i litt olje i bunnen av en gryte. Tilsett krydder og stek forsiktig til løken er blitt gyllen. Ha i varm grønnsaksbuljong, og tilsett deretter finhakket søtpotet og gulrøtter. La det koke til søtpoteten og gulrøttene har blitt myke. Når grønnsakene er møre kan suppen kjøres helt fin i blender eller med stavmikser. Tilsett eventuelt mer vann til ønsket konsistens, og smak til med mer curry, salt og pepper. Server gjerne suppen med fersk koriander, bønnespirer, gresskarkjerner og en god olivenolje og ett dryss av havsalt og pepper.

Tips!

Jeg liker suppen litt tykk, men vil du ha en tynnere suppe er det bare å tilsette mer vann. Suppe er lettvin og billig mat, og denne herligheten passer godt når det er kaldt ute og du trenger noe å varme deg på. Oppskriften rekker til en stor middagsporsjon eller to små.