Søtpotetsuppe med chorizo

Søtpotetsuppe med chorizo

Søtpotet er rik på fiber og metter godt. Denne fyldige suppen har mye smak, og servert sammnen med chorizo og et godt stykke brød har du en skikkelig god middag!

Ingredienser

  • Stor søtpotet 2 stk.
  • Gulrøtter 2 stk.
  • Purre 2 stk.
  • Gul løk 1 stk.
  • Hvitløk 2 fedd
  • Vann 0,5 L
  • Grønnsakskraft 1 L
  • Chorizo 200 g
  • Olivenolje 1 ss
  • Paprikapulver 1 ts
  • Cayennepepper 1 ts
  • Limesaft
  • Salt og pepper

Framgangsmåte

Skrell søtpotet og gulrøtter og kutt i mindre biter. Finhakk hvitløk, løk og den ene purren. Den siste purren kuttes i fine strimler.

Del chorizo i biter og brun disse på middels varme i en stor kjele. Her trenger du ikke bruke olje. Pølsebitene vil nemlig gi fra seg en deilig og smakfull olje når de varmes opp. Ha i strimlet purre ved slutten av bruningen og sett til side.

Uten å vaske kjelen tilsetter du litt ekstra olivenolje. Hold middels varme og surr løk, hvitløk purre til de blir myke og blanke.

Ha i gulrøtter og søtpotet og hell over kraft og vann. La småkoke under lokk til søtpoteten er helt mør. Her kan du bytte ut grønnsakskraften med kyllingkraft, buljong eller annet.

Kjør suppen med en stavmikser eller blender til en jevn konsistens. Vær forsiktig – her er det fare for varmt søl!

Tilsett cayennepepper, paprikapulver og smak til med salt og pepper. Juster tykkelsen med vann, melk eller crème fraîche. Smak også til med litt limesaft for å balansere sødmen fra søtpoteten.

Topp med sprøstekt chorizo og purre, og server med et godt landbrød.