Aspargessalat med blåmuggost og ristede valnøtter

Aspargessalat med blåmuggost og ristede valnøtter

Denne nydelige lille salaten er et godt eksempel på at restemat kan være virkelig luksus.

Ingredienser

  • Ruccola En god neve
  • Hjertesalat Ca. 6 blader
  • Valnøtter Ca. 5 stk.
  • Asparges Ca. 5 stk.
  • Fullkornsris 0,5 dl
  • Blåmuggost En god bit
  • Pære 1/2
  • Stangselleri (gjerne med blader) 1 stk.
Dressing
  • Dijonsennep 1 ss
  • Eplesidereddik 1 ss
  • Honning 1 ts
  • Pepper Smak til

Fremgangsmåte

Kok ris i dobbel mengde vann eller bruk resteris om du har liggende i kjøleskapet. Del asparges i passe store biter og ha i kokende vann i 30-90 sekunder. Alt ettersom hvor crispy du vil ha aspargesen.

Riv hjertesalat, skjær selleri i mindre biter og del opp pæren. Ha sammen alle ingredienser og vend i en bolle med hendene.

Valnøttene kan du riste i en tørr stekepanne på høy temperatur. Når det begynner å lukte nøtter og fargen blir gyllen er du ferdig. Følg med hele tiden – nøtter brenner seg raskt.

Vend sammen alle ingrediensene til dressingen og ha over salaten sammen med blåmuggosten.