Taco fra bunnen av
Foto: Hanna Dale

Taco fra bunnen av

Fredagstacoen er en favoritt for mange. Her får du et alternativ som inneholder mye mindre salt, sukker, fett og e-stoffer enn det som er nødvendig.

Ingredienser

Tacokrydder
  • Chillikrydder 1 ss
  • Spisskummin 1 ss
  • Paprikapulver 1 ss
  • Currypulver 1 ts
  • Salt 1 ts
  • Pepper 1 ts
  • Hvitløkspulver 1 ts
  • Tørket oregano 1 ts
  • Tørket koriander 1 ts
Søtpotet og røde bønner
  • Stor søtpotet 1 stk.
  • Røde bønner 1 boks
  • Rødløk 1 stk.
  • Cherrytomat 5-8 stk.
  • Hvitløk 1 fedd
  • Tacokrydder 1 ts
Tomatsalsa
  • Hakkede tomater 3 stk.
  • Hele hermetiske tomater 5 stk.
  • Cherrytomat 5-8 stk.
  • Chilli 1/2 stk.
  • Rødløk 1/2 stk.
  • Fersk koriander 2-3 never
  • Brunt sukker 1 ts
  • Salt og pepper Smak til
Tacolefser
  • Mel (bland grovt og fint) Ca. 6 dl.
  • Lunkent vann 2 dl
  • Olivenolje 2 ss
  • Bakepulver 1 ts
  • Salt En klype
Mangosalsa
  • Mango (stor) 1 stk.
  • Agurk 1/2 stk.
  • Rødløk 1/2 stk.
  • Chilli 1/2 stk.
  • Lime 2-4 ss
  • Fersk koriander (finhakket) 2-3 never

Min filosofi er at den maten du lager fra bunnen av er den som er best for deg. Du bruker kun de nødvendige ingrediensene og du har samtidig kontroll på hva du putter i kroppen. Viktigst av alt er at det også smaker så utrolig mye bedre!

Framgangsmåte

Sleng heller sammen ditt eget tacokrydder, salsa og lefser som ikke er proppfullt av sukker, salt og E-stoffer. Det er både billig og enkelt!

 Tacokrydder

Bland sammen alle ingrediensene til tacokrydderet i et lite glass med lokk. Bruk nå, eller oppbevar til fremtidige tacomiddager!

Søtpotet og røde bønner

Skrell søtpotet, del i små biter og kok til de er møre. Finhakk løk, hvitløk og tomat. Stek myke i litt olje på middels varme.

Tilsett krydder, søtpotet og bønner og stek alt sammen til smaken har satt seg. Server som tilbehør til tacoen.

Mangosalsa

Skjær rødløk i fine strimler og del opp agurken. Kutt opp mango i mindre biter. Ta en kikk på videoen under for å få mest ut av mangoen.

Vend alle ingrediensene sammen i en bolle. For at smakene skal sette seg ordentlig bør du la den stå på vent i kjøleskapet en halvtimes tid.

Tomatsalsa

Hakk ferske og hermetiske tomater. Finhakk hvitløk og chilli og del løken i løvtynne strimler. Vend alt sammen og la salsaen få stå kaldt sammen med mangosalsaen før servering.

Tacolefser

Bland sammen alle ingrediensene til en fast deig. La den hvile i omlag 30 minutter og del så deigen i åtte like store deler.

Kjevle ut til tynne runde lefser.

Stekes i varm panne raskt på hver side.

Tips!

Server med ønsket tilbehør. I denne oppskriften brukte vi tomat- og mangosalsa, søtpotet og bønner, guacamole, cottage cheese.

Ha gjerne gjerne i litt kjøtt eller kylling sammen med søtpotet og bønnene om du ønsker en variant med kjøtt. Stek da kjøttet på forhånd før du har det sammen med det andre.