Ovnsbakt laks med crème fraîche

Ovnsbakt laks med crème fraîche

Dill og crème fraîche er en klassiker til laks eller ørret. Ovnsbaking er en enkel vei til saftig fisk, og med få ingredienser får du her et sunt måltid og en rik saus med et hint av sitrus.

Ingredienser

  • Laks eller ørret 250 g
  • Crème fraîche 1,5 dl
  • Fersk persille 3-4 ss
  • Fersk dill 3-4 ss
  • Grønn chili 1/2
  • Limesaft 1/2
  • Salt og pepper

Framgangsmåte

Tørk av fisken og legg den på bakepapir. Kvern over litt salt og pepper og legg på en liten skje med smør.

Stek midt i ovnen på 180 grader i omlag 10–15 minutter.

Finhakk fersk dill, persille, chili og bland sammen med crème fraîche. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Bre over sausen og server med nykokte poteter med smør, salat, couscous eller pasta.