Kald, grønn supersuppe
Foto: Hanna Dale

Kald, grønn supersuppe

Denne irrgrønne greia er en slags hybrid mellom suppe og smoothie, og faller under kategorien «ting man spiser når man føler for en skikkelig grønnsaksboost».

Ingredienser

  • Fersk spinat En god neve
  • Blomkål 3-4 buketter
  • Stangselleri ca. 3 stenger
  • Avocado 1/2
  • Mandler ca. 15 stk.
  • Kaldt vann eller kokosmelk 2 dl
  • Salt og pepper Smak til etter ønske

Framgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn suppe med ønsket konsistens. Juster med vann og Smak til med salt og pepper. Topp med en god olivenolje, Sriracha og friske krydderurter. For en mer kremet variant kan du ha i litt kokosmelk.

Tips!

Jeg toppet suppen med Sriracha, en sterk chilisaus. Kombinasjonen av grønn suppe og superspicy topping er veldig godt.

Suppen passer fint som en rask lunsj eller et mellommåltid. Den er også tipp topp som en liten forrett en varm dag – til fisk eller kylling for eksempel.