Havregrøt med jordbær og yoghurt
Foto: Hanna Dale
  • 04.05-2016

Havregrøt med jordbær og yoghurt

Havregrøt trenger ikke være en kjedelig affære. Denne varianten gjør at du holder deg mett lenge, og med enkel topping får du en fantastisk start på dagen!

Ingredienser

Grøt
  • Havregryn 1 dl
  • Mandelmelk (eller annen melk) 2 dl
  • Vann 1 dl
  • Linfrø 1 ss
  • Vanilje 1 krm.
  • Salt En klype
Topping
  • Banan 1 stk
  • Pære 1/2 stk.
  • Jordbær 1-3 stk.
  • Yoghurt naturell 1 ss
  • Honning Ønsket mengde
  • Kanel Ønsket mengde

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp havregrøten på middels varme. Rør om underveis til du får en kremete og myk konsistens. Dette tar bare et par minutter.

Rist valnøtter i en varm panne til de blir gylne og det lukter av nøtter. Følg med godt underveis. Nøtter brenner seg virkelig fort!

Topp grøten med yoghurt, pære, jordbær og nøtter. Ha over litt honning og et dryss med kanel!

Tips!

Det fine med havregrøten er at den gir en behagelig og stabil metthetsfølelse. Havre er rik på fiber, jern, magnesium og inneholder langsomme karbohydrater hvilket gjør det supert å spise til frokost. På den måten får du et jevnt blodsukker fram til neste måltid. Havregryn inneholder også mineraler som kan motvirke et høyt kolesterol. Toppingen kan du fint variere etter eget ønske og sesong.

De fem ekstra minuttene du bruker på å riste valnøttene løfter virkelig frokosten. De blir varme, sprø og mye bedre på smak.

Anbefales!