Quinoasalat med laks og asparges

Quinoasalat med laks og asparges

  Denne salaten er full av næring, enkel å lage og faller i smak hos de fleste. En perfekt middag på raske dager.

Ingredienser

Quinoasalat
  • Laksefilet ca. 125 g
  • Asparages 5 stk.
  • Quinoa 0,5 dl
  • Grønnkål En god neve, riv i fine biter
  • Grønne erter ca. 75 g
  • Hjertesalat Tre blader, revet i passe biter
  • Grønn oliven ca. 5 store
  • Gul løk 1/2 stk.
  • Sitron 1/2 stk.
  • Sesamfrø
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
Dressing
  • Dijonsennep 1 ss
  • Eplesidereddik 1 ss
  • Honning 1 ts
  • Sitronsaft 1/4
  • Salt og pepper

Framgangsmåte

Skrell løk og kutt i fine skiver. Del asparges i cirka fire biter. Ha løk, asparges og laks på en bakeplate og ringle over litt olivenolje, sitron salt og pepper. Dryss litt sesamfrø over laksen.

Stek på midterste rille på 220 grader i cirka 15 minutter.

Kok quinoa i dobbel mengde vann og bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

Del oliven i skiver, tin erter og vend så alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Vend dressingen inn i salaten og tilsett ovnsbakte grønnsaker. Topp med laks.

Tips!

Har du rester av ferdig kokt quinoa i kjøleskapet er denne middagen klar på under 20 minutter, men det tar ikke lange tiden å koke opp heller. Quinoa kan også fint byttes ut med for eksempel linser eller fullkornsris. I denne oppskriften er det brukt kål og hjertesalat, men velg det du har og liker best av grønne blader. Om du drysser sesamfrø på toppen av laksen blir den ekstra sprø.