Eplescones med pekannøtter & fiken
Foto Hanna Dale

Eplescones med pekannøtter & fiken

Denne oppskriften tar kort tid og er ypperlig om du ikke orker å vente på heving. Her får ferske scones med smak av eple, kanel og nøtter.

Ingredienser

  • Havregryn 3 dl
  • Melk 2-3 dl
  • Revet eple 2 stk.
  • Valgfri meltype (her brukt bokhvete og kokos) 4-5 dl
  • Kokte poteter (kan sløyfes) 2 stk.
  • Pekannøtter Ca. 30 g
  • Crème fraîche 3 ss
  • Smør eller olje Ca. 50 g
  • Linfrø 1 dl
  • Tørkede fiken (eventuelt rosiner) 4 stk.
  • Chiafrø 2 ss
  • Kanel 1 krm
  • Vanilje 1 krm
  • Kanel 1 ts
  • Kardemomme 1 ts
  • Salt 1 krm

Fremgangsmåte

Vend sammen de tørre ingrediensene i en bolle.

Vask eplene og behold skallet på. Riv eplene på et rivjern og mos de kokte potetene med en gaffel. Vend eple og potet sammen den tørre blandingen.

Ha så det våte i det tørre og vend lett sammen til du har en deig du enkelt kan forme til cirka ti scones. Juster eventuelt med mel eller melk.

Stek på bakeplate med bakepapir på 190 grader i omlag 20-30 minutter. Følg med underveis og sørg for at de ikke blir brent utenpå og ferdigstekt inni.

Server med ost, smør og en deilig kopp te eller kaffe!

Tips!

Scones er et ordentlig godt alternativ når du har lyst på fersk bakverk. Du trenger ikke vente timesvis på heving og andre tungvindte prosesser. I denne oppskriften ble det brukt et par ferdigkokte poteter som sang på siste verset. Det ga en deilig og saftig konsistens. Neste gang skal jeg prøve med søtpotet!

Det fine med scones er at du kan variere og eksprimentere mye. Bruk tørket frukt og bær, nøtter, frø og forskjellige meltyper etter hva du selv foretrekker.