Enkle, hjemmelagde knekkebrød

Enkle, hjemmelagde knekkebrød

Her kommer en enkel oppskrift på hjemmelaget knekkebrød. Oppskriften er inspirert av knekkebrødene mamma har masseprodusert hjemme hos oss de siste årene. Enkelt å slenge sammen, og så utrolig mye bedre enn kjøpte knekkebrød.

Ingredienser

  • Vann 6-7 dl
  • Havregryn 2 dl
  • Sammalt rug 2 dl
  • Solsikkefrø 2 dl
  • Havrekli 2 dl
  • Kruskakli 1 dl
  • Linfrø 1 dl
  • Gresskarkjerner 1 dl
  • Sesamfrø 1 dl
  • En klype salt

Framgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser sammen og sped med vann til en jevn deig. Deigen skal være relativt flytende.

Fordel deigen jevnt (!) utover to stekebrett kledd med bakepapir – bruk en slikkepott, så gjør du jobben enklere.

Stek ett og ett brett på midterste rille på 180 grader i 30-45 minutter. Hvert tiende minutt åpner du ovnsdøren og lufter ut fuktigheten.

Når knekkebrødene er passe stekt tar du brettene ut av ovnen og skjærer til i ønsket størrelse. Husk å ta av bakepapiret med en gang slik at det ikke fester seg.

Oppbevar i en lufttett boks så holder de seg sprø.

Tips!

Vil du ha noen ekstra gode knekkebrød kan du tilsette en god neve med tørkede tranebør. Sen søte og sure smaken passer virkelig godt med korn, nøtter og frø.

Om du vil kan du helt fint bytte ut frø og nøtter med andre typer du foretrekker.