Ingredienser
- Chiafrø 3 ss
- Melk (mandel, soya, kokos eller kumelk) 3-4 dl
- Bær til topping 2 ss
- Mandler (hakkede) 2 ss
Fremgangsmåte
Bland sammen chiafrø med valgfri melk, hell i en skål eller et glass og sett i kjøleskapet over natten.
Etter noen timer eller neste dag har over ferske bær, frukt mandler eller noe annet du liker som topping.
Tips!
Chiafrø har røtter i supermat-trenden som har satt sitt preg de siste årene. Jeg er generelt litt skeptisk til supermat og liker helst å spise så vanlig mat som mulig, men i mine øyne så er ikke chiafrø nødvendigvis supermat. Det er nemlig en kjempegod kilde til den næringen kroppen trenger. Chiafrøene har også en super evne til å trekke til seg og holde på væske.
Chiafrøene er ganske smakløse i seg selv, derfor er det lurt å friske opp med godt tilbehør. Jeg synes kokosmelk gir en spennende smak og pøser på med gode bær!