Deilig granola med vinterkrydder

Deilig granola med vinterkrydder

Denne granolaen har en deilig julesmak med nellik, kardemomme og kokos. Ta frokosten til nye høyder og server med kesam, yoghurt, friske bær eller klementinbåter!

Ingredienser

Granola med vinterkrydder
  • Havregryn 300 g
  • Lønnesirup eller lys sirup 250 g
  • Mandelflak eller hakkede mandler 100 g
  • Rapsolje 110 g
  • Valnøttkjerner 100 g
  • Kokosmasse 85 g
  • Sesamfrø 30 g
  • Brunt sukker 30 g
  • Salt 1 ts
  • Malt nellik 1 ts
  • Kanel 1 ts
  • Kardemomme 1 ts

Fremgangsmåte

Blant nøtter med de tørre ingrediensene og bland så inn rapsolje og sirup med en slikkepott.

Fordel granolablandingen jevnt utover på to stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen på 140 grader i 30-40 minutter. Du kan røre litt underveis for en jevnere farge. Stek ett brett om gangen for å unngå for mye fukt.

Avkjøl granolaen og hell på et stort glass med lokk.

Tips!

Det finnes et stort utvalg av fristende granola i butikkhyllene. Mange er proppfull av sukker og mangler både crunch og smaker langt kjedeligere enn det du enkelt kan få til hjemme.

Det er fritt fram med bruk av nøtter, krydder og frø. Eksperimenter gjerne med dine favorittsmaker og kom fram til din egen hemmelige oppskrift. Prøv for eksempel å ha i tørkede bær eller frukt når granolaen er avkjølt og du skal ha den på glass. Dette gir en mer friskere granola!

Server til yoghurt med bær og frukt, til ulike desserter og smoothies, eller rett og slett bare som enkel snacks!