Crunchy bokhvetegranola

Crunchy bokhvetegranola

Denne granolaen får kjøkkenet ditt til å lukte himmelsk! Perfekt som frokost, til smoothiebowls, på grøten og som snacks.

Ingredienser

Granola
  • Hel bokhvete 500 g
  • Solsikkekjerner 3 dl
  • Gresskarkjerner 3 dl
  • Kokosflak 3 dl
  • Hasselnøtter 2 dl
  • Rosiner 2 dl
Kokosolje-mix
  • Kokosolje 4 ss
  • Søtning (honning/lønnesirup, kokosblomstsukker) 2-3 ss
  • Hasselnøttsmør 3 ss
  • Kanel 2 ss
  • Ingefær 2 ss
  • Vanilje 1 ss
  • Salt 1 klype

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Rist gjerne hasselnøttene i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter først. Miks bokhvete, solsikkekjerner, gresskarkjerner, kokosflak og hasselnøtter i en stor bolle. Varm kokosoljen forsiktig opp sammen med ønsket søtning, kanel, ingefær, vanilje og salt. Hell kokosmiksen over bokhvetemiksen og rør godt.

Sett granolaen inn i ovnen i cirka 15 minutter. Følg godt med og rør litt underveis. Tilsett rosinene. Bak i ovnen i cirka 10 minutter til.

Granolaen er ferdig når den får en gyllen farge.