Nøttekjeks med smak av jul

Nøttekjeks med smak av jul

Her er en perfekt oppskrift på gode nøttekjeks med smak av jul. De kan både gjøres glutenfrie og sukkerfrie om du ønsker det. God baking og god lille julaften!

Nå er det endelig jul og det bugner av pepperkaker og tradisjonell julebakst i butikkene. Om du imidlertid er en av dem som er litt lei de vanlige julekakene, eller bare trenger litt ny inspirasjon rett før julaften, så er dette oppskriften for deg.

Alt det fantastiske krydderet man bruker i julen er supert å eksperimentere med, og disse små nøttekjeksene er nydelige som et lite mellommåltid ved siden av en kaffekopp, eller til kveldskos i romjulen.

Kjeksene kan gjøres glutenfrie hvis du bruker glutenfritt havregryn, og kan enkelt gjøres sukkerfrie ved å bytte ut honning med alternativ søtning om ønskelig. Det er imidlertid jul bare en gang i året, så det er ikke noe i veien for å bruke ekte vare – sukker eller honning!

Enklere bilde-plugin

Enklere bilde-plugin

Er du glad i mye smak, trenger du ikke å spare på krydderet!  Kjeksene holder seg fint i en lukket boks i en ukes tid (men forsvinner forhåpentligvis lenge før den tid!). Det kan også anbefales å dyppe kjeksene i mørk sjokolade – det blir helt nydelig!

Riktig god jul!

Nøttekjeks med smak av jul

18-20 små kjeks

Du trenger:

  • 1,5 dl mandler
  • 1,5 dl hasselnøtter
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl kokosmasse
  • 1 krm salt
  • 1 krm vanilje
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 krm allehånde/nellik
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 egg
  • 5 ss honning (evt. stevia for et sukkerfritt alternativ)
  • 2 ss smør
  • 1 ss kokosolje

Fremgangsmåte:

Mal mandler, hasselnøtter, havregryn og kokosmasse til fint mel i en food prosessor eller blender. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og søtning til en luftig røre. Smelt smør og kokosolje. Vend de våte ingrediensene inn i det tørre. Du skal nå få en fast deig som er mulig å forme til små kuler. Form små kuler og plasser dem på en bakeplate. Stek kjeksene i ca 8 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Nyt med en kopp te eller kaffe!

Enklere bilde-plugin

 

Oppskriften er hentet fra Hannas blogg, forhåndsbestille her