Opplev bedre helse med tid i naturen

Opplev bedre helse med tid i naturen

Studier viser at naturen virker som en vaksine på stressnivået ditt. Og vet du hva? Ikke mer enn 20 minutter tre ganger i uken skal til!

Frisk luft, stillhet og uendelige stier er noen av godene naturen stiller med. Men, det mange ikke er klar over er at naturen faktisk har fantastiske helsefremmende effekter på oss, og det å være ute i naturen kan ha svært mentalt rehabiliterende utfall. Stillheten og de naturlige omgivelsene bygger styrke i oss til å møte våre utfordringer og faktisk øke livskvaliteten.

Naturlig vaksine

Studier har vist at det å tilbringe 20 minutter tre ganger i uken i naturen forbedrer den mentale helsen, reduserer stress og øker rehabiliteringsprosessen i ulike fysiologiske sykdommer. Naturen tilbyr en plattform som virker som en vaksine på menneskers stressnivå og oppmerksomhetskrav, og lar oss gi slipp på alt ved å rette oppmerksomheten mot naturens omgivelser.

Fra anstrengende til fascinerende oppmerksomhet

Det kan sies at vi har to typer oppmerksomhet, og i hverdagen brukes den mest anstrengende av disse; målrettet oppmerksomhet. Opprettholdelse av denne oppmerksomheten over lang tid kan forårsake mental utmattelse og kan føre til stress og utbrenthet. Ved å skifte til oppmerksomheten som fasiliteter fascinasjon, blir stresset avbrutt, og det senkes. Studier viser at dette skjer når vi kommer oss ut i naturen og tilbake til våre røtter.

Se opp!

Dersom du klarer å legge fra deg hverdagens anstrengelser og fokusere på underlaget, lydene, luften og selve målet med turen, kan stressnivå og anstrengelser trekkes tilbake. Både vandring i skog og mark, og mer urbane naturlige omgivelser som parker, fremmer oppmerksomheten som gjør oss fascinert av omgivelsene og lar oss senke skuldrene ved å observere den naturlige settingen vi befinner oss i. Prøv å legg igjen mobilen hjemme, og løp eller gå en rolig tur i skogen mens du lytter til naturen. Så skal du se hvordan du føler deg når du kommer hjem igjen!

Kom deg ut og utnytt deg av naturens helbredende effekt! 🙂