Helkroppsprogram på treningssenter Dag 1
Fit people preparing to deadlift and holding barbells. Horizontal indoors shot

Helkroppsprogram på treningssenter Dag 1

Dette helkroppsprogrammet er for deg som har trent en del styrke fra før av, og som ønsker å trene de store muskelgruppene effektivt på treningssenteret.

Hvorfor styrketrening?

Styrketrening bør være en del av din ukentlige trening og gir en rekke helsefordeler. Styrketrening styrker skjelettet, musklene og leddene, og bidrar dermed til å forebygge arbeids- og belastningsskader og beinskjørhet. I tillegg styrkes hjerte og lunger, og du får også forbedret balanse og kroppsbeherskelse av regelmessig styrketrening. Treningen gir også positive effekter som bedret fordøyelse og nattesøvn, og økt selvtillit. Styrketrening reduserer også risikoen for muskel-og skjelettplager, fedme, hjertesykdom og depresjon. Det er altså mange fordeler med å legge inn styrketrening i ukeplanen din!

Helkroppsprogram på treningssenter 1
Hver treningsvideo viser og forklarer enkelt hvordan du skal gjennomføre den gitte øvelsen. Disse seks øvelsene vil styrke både ben, rygg, skuldre og armer, i tillegg til kjernemuskulatur. Gjennomfør 8-10 repetisjoner av hver øvelse x 3 (tre serier). Belastningen skal være så tung at du akkurat klarer å løfte 8-10 repetisjoner. Varm gjerne opp på tredemølle, romaskin eller ellipsemaskin i 10-15 minutter i forkant av styrkeøvelsene.

Dette programmet kan gjerne kombineres med programmet «Helkroppsprogram på treningssenter Dag 2», men begge disse programmene kan også gjøres uavhengig av hverandre. 

1. Markløft

2. Beinpress

3. Bredt nedtrekk

4. Dips

5. Stående omvendt flies i kabel

6. Stående biceps curl

Dette programmet kan som sagt gjerne kombineres med programmet «Helkroppsprogram på treningssenter Dag 2». Veksle gjerne mellom disse to i løpet av uken, så får du to effektive økter som styrker absolutt hele kroppen og gjør deg bedre rustet til å møte hverdagens utfordringer.