Gresskarsuppe på Halloween

Gresskarsuppe på Halloween

Snart feires Halloween og hva passer vel bedre enn å lage en varm og lun gresskarsuppe til middag?

Halloween er natten før allehelgensdag 1. november. Navnet er en sammentrekning av det engelske navnet på allehelgensaften, «Allhallows Eve». Halloween har sin opprinnelse fra England og Irland, men kom til Norge som en kulturimpuls fra USA på 2000-tallet. I dag feires Halloween overalt i den vestlige verden og kjennetegnes med at barn kler seg ut og går fra dør til dør. De sier «Knask eller knep?», fra det engelske «Trick or treat?», og får godteri fra folk i nabolaget. Halloween feires også med utkledningsfester for voksne.

I anledning Halloween får du en deilig oppskrift på en sunn og enkel gresskarsuppe, du kan nyte i kveld:

Du trenger: 

  • 600 g gresskar
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 12 ts pepper
  • Saft av 12 stk sitron
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 4 ss rømme
  • 2 ss frisk timian
    Oppskriften er for 4 porsjoner.

Fremgangsmåte:
Skrell gresskaret, del i to og skrap ut frøene. Del i biter og hakk løk og hvitløk. Deretter varmer du olje og freser løk og hvitløk, til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la de frese sammen med løken et par minutter. Hell deretter over buljong og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskarbitene er møre. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppen til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig, og smak til suppen med pepper og sitronsaft. Hvis du ønsker kan du også tilsette litt chili, spisskummen og ingefær. Topp suppen med gresskarkjerner, rømme/creme fraiche og timian, og server gjerne med godt brød til.