Frisk quinoasalat med urter
Quinoa and greens veggies salad for a spring detox. Salad with quinoa, cucumbers, avocado, arugula, ginger, flax seeds and nuts on wooden background, top view. Mediterranean style food concept

Frisk quinoasalat med urter

Denne salaten er rik på klorofyll, enzymer og protein. Den metter godt og fungerer fint alene eller som tilbehør!

Ingredienser

Salat

En god neve spinat, grønnkål, hjertesalat eller ruccola
1–2 dl kokt quinoa
1/2 avocado
1/4 agurk
1/4 brokkoli
1–2 ts revet ingefær
1 vårløk
Urter
Ristede nøtter eller frø

Dressing

0,5 dl sitronsaft
1 ts tahini
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Kok quinoa, riv opp salat og del opp avocado, vårløk og agurk. Ha over i en bolle.

Del opp brokkoli i mindre buketter og senk i kokende vann i ett til to minutter. Avkjøl deretter raskt i iskaldt vann. På den måten får du en ekstra frisk grønnfarge og en mindre rå konsistens på de små bukettene.

Rist nøtter i en tørr og varm stekepanne. Følg godt med underveis og kjenn etter lukten av nøtter. Pass på – det tar nemlig ikke lang tid før nøttene brenner seg.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

Vend dressingen godt inn i det grønne og ha over ristede nøtter, urter og sitron eller lime.

Tips!

Denne salaten kan fint gjøres om til en full middag. Stek eller ovnsbak et godt fiskestykke – her passer både fisk med rødt eller hvitt kjøtt. Liker du ikke fisk, kan du gå for kylling eller annet rent kjøtt.

Prøv deg også gjerne frem med ulike urter og grønnsaker du du har liggende.