Fra proff snowboarder til utleier i Lofoten

Fra proff snowboarder til utleier i Lofoten

Erik Botner la den profesjonelle snowboardkarrieren på hylla for å toatalrenovere et gammelt fiskebruk i Lofoten.

Det hele startet da Botner var på surfetur i Lofoten og kom over et gammelt fiskebruk. Sammen med en kompis kjøpte han rehabliteringsprosjektet. Etter et års oppussingsarbied står det nå tre ferieleiligheter klare for å ta imot turister.

Bilde

Stor fiskeindustri på 1800-tallet

Botner har slått seg til til ro i Hopen i Lofoten. Det er en liten bygd ved østsiden av Hopsfjorden på Austvågøy. I Hopen har det vært drevet fiske og jordbruk i flere hundre år. Historien forteller om en stor aktivitet i fiskeværet allerede på 1800­-tallet med så mange som 1500 mann i arbeid fordelt på 475 båter. Den smale passasjen inn i fjorden skjermer for det meste av uvær og gir ly til både båter og brygger.

Bilde

En ny frisk start

Etter en lang tid som snowboardkjører synes Botner det var forfriskende å starte på nytt i Lofoten. Som snowboarder må man tilrettelegge hverdagen utfra hvor det er mulig for å skyte snowboardfilmer. 

– Nå er det helt andre ting i fokus og det tror jeg er bra for “nøtta”. Det betyr ikke at jeg har sluttet å digge snowboard. Nå gjør jeg det på egne permisser. Det er ikke jobben min mer. Da kan jeg surfe og stå på snowboard når jeg vil, hvor jeg vil og med hvem jeg vil, sier Botner.

Bilde

Evig jag

– Personlig liker jeg høsten best her oppe. Da er det veldig mye bra bølger å surfe på. I tillegg er det ekstremt fint lys og solnedganger. Her om dagen så det ut som himmelen skulle brenne opp, forteller Botner.

Han beskriver snowboard og surf som et evig jag etter den perfekte snøen og terrenget, eller de perfekte bølgene.

– Det er noe avhengighetsskapende ved å finne de perfekte ”spotsene”. Den mestringsfølelsen man opplever vekker en spenning som gjør at man hele tiden vil ha mer. Det er helt ubeskrivelig og jeg tror det bare kan oppleves i virkeligheten, sier Botner.

Enklere bilde-plugin

– Folk må ha det gøy

Botner mener alle som vil lære seg enten surf eller snowboard først og fremst må gjøre det fordi det er gøy.

– Jeg har en enkel teori at når man liker det man driver med, og gjør det mye – det er da man blir flink. Spesielle treningsteknikker får man spare til man har nådd et visst nivå, forteller Botner.

Enklere bilde-plugin

Tålmodighet er en kunst

Han anbefaler alle som vil begynne med surfing om å leke seg i skummet av de små bølgene. Når du føler du føler deg trygg, kan du gradvis utfordre seg selv på mer krevende bølger. Botner mener det krever mye tid og tålmodighet for å bli god, men at det virkelig er verdt strevet når man når målet.

Enklere bilde-plugin

Bilde