Fire økter med hoppetau

Fire økter med hoppetau

Hvis du ikke kan, liker eller vil jogge er dette økta for deg. Her brenner du kalorier!

Prøv deg på trening med hoppetau. For det første får du opp pulsen skikkelig. Du jobber nemlig både med overkroppen, underkroppen og kjernen. Som et andre jobber du samtidig med balanse og koordinasjon. For det tredje er det også lett å tilpasse nivå og variasjonsmulighetene er mange.

Enklere bilde-plugin

Om selve tauet

Før du går i gang er det et par ting som er lurt å ha med seg.

Det første er selve tauet. Kjøp et tau som er laget til trening, ikke til lek. Jeg vil anbefale å kjøpe et speedrope av plastikk hvis du er nybegynner. Gode sko er også en fordel.Enklere bilde-plugin

Tre ulike hoppeteknikker med hoppetau

Vi har tre typer med «grunnhopp» som er fine å begynne med. Løpehopp er kanskje det enkleste og beste. Så har du hopping med samlede ben, og til slutt løpehopp med høye kneløft.

Fire økter med hoppetau

Velg hoppestilen du liker best og prøv deg på disse øktene.

 

Økt 1: 10 hopp og 5 armhevinger. 20 hopp og 5 sit-ups. 30 hopp og 5 armhevinger. 40 hopp og 5 sit-ups. 50 hopp og fem armhevinger.

Etterhvert som du kommer i bedre form kan du hoppe deg ned til 10 hopp på samme måte.

 

Økt 2: 50 hopp. Stå så lenge du kan i planke. Repeter fire ganger.

 

Økt 3: Hopp i 20 sekunder og hvil i ti sekunder. Aktiv hvile med 10 x 3 armhevinger. Hopp i 20 sekunder og hvil i ti sekunder. Aktiv hvile med 10 x 3 sit-ups. Repeter åtte ganger.

Dette gir en økt på omlag 16 minutter. Denne økta går gjerne under tabata-trening.

 

Økt 4: Løpehopp i 30 sekunder. Hopp med høye knær i 20 sekunder. Avslutt med hopping med samlede ben i 10 sekunder. Gjenta hele sekvensen fem ganger.

Kjør deretter aktiv hvile med ti armhevinger og gjenta hele runden tre ganger.