Fem tips til en sunnere økonomi

Fem tips til en sunnere økonomi

Hva er poenget med å trene og leve sunt, hvis du ikke har økonomi til å nyte det.

I begynnelsen av april får du skattemeldingen. Grip tak i denne anledningen til å få oversikt over økonomien din. Se på det som en årlig helsesjekk av rikets tilstand. I skattemeldingen ser du hvor mye du tjente i fjor, hva du eier og hvor mye du skylder til banken og kanskje til staten.

-Men stopp ikke der, sier Silje hos Duvi Pensjon. Bruk ti minutter ekstra på å finne ut hvordan du kan få en sunnere økonomi uten å stramme inn livremmen eller bytte jobb.

Fem raske tips til en sunnere økonomi

1. Skaff deg oversikt
2. Trim økonomien din
3. Plukk opp gratispenger
4. La pengene jobbe for deg
5. Pass på pensjonspengene dine

  1. Skaff deg oversikt over forbruket ditt. Den finner du enkelt i nettbanken din. De fleste nettbankene har en slik tjeneste.
  2. Den beste måten å trimme økonomien din på er ved å skjære bort unødvendige kostnader. Du finner kanskje noen slike poster når du får frem oversikten over hva du bruker penger på.
  3. Det er dumt å gå forbi penger som ligger på gaten uten å plukke de opp. Noen tjenester er de samme, men har ulik pris. Sjekk ut om du betaler for mye for det du får hos strøm-, mobil- og pensjonsleverandør.
  4. Du trenger ikke å være kapitalist for å la pengene jobbe for deg. Det er noe mange allerede gjør ved å eie fond eller aksjer. De pensjonspengene som en privat arbeidsgiver sparer for deg plasseres i ulike fond.
  5. Pensjonssparing er ensbetydende med langsiktig sparing. Gjør som oljefondet – sørg for at den pensjonssparingen du får via arbeidsgiver har høy aksjeandel og lave kostnader.

Ønsker du å samle din pensjon hos en leverandør med lave gebyrer? Hos Duvi er pensjon enklere, rimeligere og bedre. Les mer om hvorfor du bør samle pensjonen din hos Duvi her.

Om Duvi:

Duvi er en erfaren, men nytenkende utfordrer til tradisjonelle pensjonsleverandører. Selskapet er et rendyrket innskuddspensjonsforetak som ble stiftet i april 2013. Les mer om Duvi her.