Fem tips for å oppnå en sunnere livsstil
Young woman jogging outside in sunny autumn forest. She took a break to set up smartphone to monitor her progress or set up music and drink water. The sun is shining in the background .

Fem tips for å oppnå en sunnere livsstil

Det skal ofte ikke så mye til, noen små grep i hverdagen kan gjøre en stor forskjell.

Helse og velvære er viktig for mange, men likevel kan kravene til jobb, hjem og privatliv gi oss en følelse om at tiden ikke strekker til. Men bare noen få minutters trening om dagen kan faktisk forbedre helsen betraktelig. Her er fem tips som vil hjelpe deg til en sunnere og friskere livsstil:

1. Sett kortsiktige og langsiktige mål

Kortsiktige mål vil holde deg konsekvent, mens langsiktige mål vil utfordre deg ut av komfortsonen. Som et kortsiktig mål du kan drikke en grønn smoothie. Et langsiktig mål vil være å trene og registrere deg til en 5 km, 10 km eller lenger, avhengig av din form og tidsbegrensning.

2. Få støtte fra andre

Å nå ut til andre som deler samme mål vil hjelpe deg å nå dine mål raskere. Meld deg inn i et treningsstudio eller ta en yogaklasse. Finn et online forum for støtte og motivasjon. Fortell også nære venner og familie om målene dine – da er det større sannsynlighet for at du lykkes.

3. Dårlig tid?

Forsøk å samkjøre treningen med en annen aktivitet. Ta på deg joggeskoene i lunsjpausen, gå utenfor og gå i 5-10 minutter mens du gjør en ærend, eller ta trappene eller lengre vei hjem eller til kontoret. Mulighetene er mange.

4. Gjør vann til det naturlige valg av drikke

Åtte glass vann om dagen vil holde deg hydrert. Hvis du blir dehydrert vil du raskt miste energinivået og du vil føle deg trøtt og sliten. Derfor er det viktig å få i seg nok vann i løpet av dagen. I tillegg er vann godt for fordøyelsen og vann fungerer som rens for kroppen og indre organer og skiller ut gift og avfallstoffer. Ha alltid med en vannflaske.

5. Velg et balansert måltid når du bestiller take-away eller spise ute

Du kan velge hva slags mat du spiser. Når du spiser ute eller bestiller takeaway, kan du prøve å velge en balanse mellom protein, karbohydrater og fett. Hvis du er ute på restaurant, og bestiller en biff, så velg gjerne grønnsaker eller en salat, fremfor pommes frites.

Med disse enkle tipsene, vil du være i stand til å få presset inn sunne alternativer inn i din daglige rutine.