Få opp pulsen i hverdagen

Få opp pulsen i hverdagen

Hold deg i aktivitet i bare 30 minutter om dagen, og det vil bidra til å holde vekta nede og formen på topp.

Bruk tiden: Når barna deltar på fritidsaktiviteter, kan du være aktiv i stedet for å sitte passiv å vente på at de skal bli ferdige. Ta for eksempel en rask gåtur eller joggetur i nærområdet.

Gjør transporttid til treningstid: Omtrent en tredel av alle bilturer som tas i Norge er kortere enn en kilometer. Og to tredeler av alle bilturer er bare mellom en og tre kilometer lange. Dette er distanser vi stort sett kan gå eller sykle. Å gå en kilometer tar 10–12 minutter, det sparer miljøet og er godt for kroppen din.

Langt unna er ikke dumt: Parker lengre unna jobb eller andre steder du skal til, slik at avstanden dit du skal blir cirka 15 minutter å gå hver vei.

Gå av før: Dersom du ikke har mulighet til å gå eller sykle hele veien – hvorfor ikke gå av to til tre holdeplasser tidligere? Tenk så mye ekstra mosjon du får lagt inn!

Ut på tur: Ta med barna eller familien på en ettermiddagstur. Dersom barna sykler, kan mor og far få opp farten skikkelig! Hos DNT finner du svært mange turforslag til nærområdene der du bor.

Bruk beina mer: Voksne nordmenn sitter 60 prosent av den tiden vi er våken og ungdommer cirka 70 prosent. Stillesitting er direkte helsefarlig i lengden. Å få jobben til å kjøpe hev-senkpulter er en god investering!

Og løft beina selv: Velg konsekvent trapper fremfor rulletrapp og heis, og gå gjerne et par etasjer ekstra opp og ned.

Ikke dumt å gå: Forskjellen på å løpe eller gå er ikke så stor, så lenge du får opp pulsen. Går du fort vil det ha god effekt på helsa. Gevinsten ved å løpe i stedet for å gå er så liten at du kan hive deg på gå-trenden med verdens beste samvittighet. Her kan du lese mer om hvor smart det er å gå.

Gå litt mer10 000 skritt er oppnåelig for de aller fleste av oss, men et godt råd er å starte forsiktig. Start med å gå ut døren. Det er helt i orden at du starter med å gå 10 minutter og så gå tilbake. Da har du gått i 20 minutter. Gjør dette hver dag i en uke. Hvis dette er for enkelt for deg, legg på fem minutter på din neste uke (total gangtid 25 minutter). Fortsett å legge til 5 minutter til du går så lenge og så langt som du ønsker.  Dersom du går hver dag vil dette utgjøre mye ekstra mosjon over tid! Her kan du få tips om hvordan du klarer 10.000 skritt hver dag.

Vær aktiv foran TV-en: Bruk ergometersykkel eller gjør litt styrketrening. Reklamepausen er fin til et par effektive øvelser i stedet for scrolling på mobilen!