Enkelt helkroppsprogram
Sportive man and woman having workout and holding heavy weight disks up in light spacious gym.

Enkelt helkroppsprogram

Dette helkroppsprogrammet er for deg som har trent litt styrke fra før av, og som ønsker å trene med utstyr på et treningssenter. Gjennom dette programmet får du trent de store muskelgruppene i bena og setet, i tillegg til bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur. 

Hvorfor styrketrening?

Styrketrening bør være en del av din ukentlige trening og gir en rekke helsefordeler. Styrketrening  styrker skjelettet, musklene og leddene, og bidrar derved til å forebygge arbeids- og belastningsskader og beinskjørhet. I tillegg styrkes hjerte og lunger, og du får også forbedret balanse og kroppsbeherskelse av regelmessig styrketrening. Treningen gir også positive effekter som bedret fordøyelse og nattesøvn, og økt selvtillit. Styrketrening reduserer også risikoen for muskel-og skjelettplager, fedme, hjertesykdom og depresjon. Det er altså mange fordeler med å legge inn styrketrening i ukeplanen din!

Helkroppsprogram på treningssenter 1
Hver treningsvideo viser og forklarer enkelt hvordan du skal gjennomføre den gitte øvelsen. Disse ni øvelsene vil styrke både ben, sete, skuldre, bryst og armer, i tillegg til kjernemuskulatur. Gjennomfør 8-12 repetisjoner av hver øvelse x 3 (tre serier). Belastningen skal være så tung at du akkurat klarer å løfte 8-12 repetisjoner. Varm gjerne opp på tredemølle, romaskin eller ellipsemaskin i 10-15 minutter i forkant av styrkeøvelsene.

1. Utfall fremover

2. Markløft med strake ben

3. Bulgarske utfall

4. Stående tåhev

5. Liggende flies med manualer

6. Sittende skulderpress med manualer

7. Planken i slynge

8. Planken i slynge med opptrekk

9. Sit-ups på bosuball med belastning (kan også gjøres uten ytre belastning).