Derfor får du cellulitter

Derfor får du cellulitter

Det er en misoppfatning at du får cellulitter på grunn av dårlig kosthold eller overvekt.

Dette med cellulitter noe som opptar mange. Det er for så vidt ikke så rart når mellom 80 – 90 prosent av oss har dem. Det er en stor misoppfatning av cellulitter er noe man får fordi man er overvektig, har lagt på seg eller har et usunt kosthold. Cellulitter får faktisk de fleste kvinner etter puberteten.

Så hva kommer det av hvis ikke det er overflødig fett?

Underhuden er det største fettlageret i kroppen og den består av bindevev og fettvev – det er her cellulittene oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir en ujevn overflate som vi kaller cellulitter eller appelsinhud.

På tross av mange misoppfatninger så kommer ikke dette av

  • Dårlig blodsirkulasjon
  • Sukker
  • Opphopning av giftstoffer i kroppen
  • Dårlig kosthold
  • Lite trening
  • Høy fettprosent

Derimot skjer det fordi at bindevevet svekkes. Dette er for noen arvelig, men for de fleste av oss er det en naturlig del av det å blir eldre. Så, hva kan man gjøre med det?

Trening og vektreduksjon

Om man har en overvekt vil helt klart trening og vektreduksjon hjelpe. Mer muskelmasse på rumpe og lår vil også bidra til at cellulittene blir mindre synlige.

Nok drikke

Når du er dehydrert trekkes det væske ut av huden og cellulittene blir mer synlige. Drikk nok vann og spis gjerne matvarer med høyt vanninnhold.

Få i deg vitamin C

Cellulitter er noe vi får fordi bindevevet i huden svekkes, typisk fordi vi blir eldre eller av arvelige årsaker. C-vitamin er med å motvirke at kollagenet i huden brytes ned og kan derfor bidra til å minske forekomsten. Her er det egentlig dumt å fokusere på kun ett vitamin – spis generelt nok frukt og grønt!

Gelatin (kollagen)

Gelatin er kokt kollagen, og de har derfor mange av de samme helseeffektene. Blant annet bidrar de til å beholde eller gjenopprette elastisiteten i huden, og dermed motvirke cellulitter. Gelatin binder også til seg vann slik at du får mindre væskeansamlinger i kroppen – som igjen er med på å gi mindre cellulitter.

Akseptere at det er helt normalt

Det er mange kroppslige skavanker som sier noe om din helse og kroppens tilstand. Disse kan være grunn til bekymring, men cellulitter er ikke en av dem. Unge, gamle, tykke, tynne, godt trente, dårlig trente, sunne, usunne – alle sammen har dem. Cellulitter er ikke helsefarlige – de er normale!