Deilig salat med laks og fiken

Deilig salat med laks og fiken

Lyst på en sunn og god middag? Prøv denne innbydende og delikate salaten. Den inneholder deilige, friske smaker, i tillegg til både proteiner, sunne fettsyrer, antioksidanter og karbohydrater.

Du trenger: 

  • 150 g salatblader – velg gjerne ulike smaker og farger på bladene
  • 300 g røket, gravet eller lettsaltet laks i tynne skiver (går også fint med ovnsbakt laks)
  • 4 ferske fikener (eller en annen eksotisk frukt f.eks. mango)
  • 1-2 avokadoer
  • 10 cherrytomater, gjerne i ulike farger
  • 1 dl valnøtter
  • Limefrukt til pynt

Dressing:

  • Saft av to lime
  • 1 ss flytende honning (fast honning kan varmes til flytende i ca 40°C)
  • 1 kryddermål chiliflak eller litt sterk chilisaus

Fremgangsmåte:

Hvis du skal ha ovnsbakt laks så legger du laksestykkene i en ildfast form og inn i ovnen på 180°C i ca 20 minutter. Rør sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Legg salatbladene utover et serveringsfat. Del lakseskivene (røkelaksen) i mindre biter, rull dem sammen og legg dem på salatsengen. Del fikenene og legg dem på. Del opp avokadoen,  fjern steinen, ta ut kjøttet av skallet med skje og skjer det i skiver. Legg avokado og tomater på salatfatet og dryss på valnøtter. Drypp dressingen på og pynt med limebåter.