Dagens lørdagssnacks: Bananis
Frozen banana covered with chocolate and peanuts

Dagens lørdagssnacks: Bananis

Det blir ikke mye enklere og bedre enn bananisen. Den lages med bare tre ingredienser og er rask å tilberede. En sunnere is som dessert eller som snacks til lørdagskvelden.

Du trenger:

  • 1-2 bananer
  • Valgfri nøtter/annen topping
  • Mørk kokesjokolade
  • Kanapepinner/Cocktailpinner

(2 personer)

Fremgangsmåte:

  1. Del bananene i to og stikk en pinne inn den flate delen av bananen.
  2. Smelt kokesjokoladen i vannbad/mikrobølgeovn* og hakk nøttene i biter.
  3. Rull bananene først i sjokoladen, så i nøttene og/eller dryss på annen ønsket topping.
  4. Legg isen i fryseren i ca. 1 time.
  5.  Nyt 🙂

*Vannbad (Bain-Marie): Vil si at en bolle med sjokolade settes oppi et kar med varmt vann. Dette gir bedre kontroll på temperaturen enn om man hadde smeltet sjokolade på komfyren. Bruk varmt vann fra springen, ikke kokende vann, og pass på å ikke få vann i sjokoladen. Hvis du finhakker sjokoladen først går det fortere, det gjør det også hvis du rører ofte slik at varmen får spredd seg.

Mikrobølgeovn: Vil si at du smelter sjokoladen i en bolle i mikrobølgeovnen. Begynn med 30 sekunder, ta ut bollen og rør godt. Gjenta prosessen, men bruk kortere intervaller etterhvert. Når smeltingen først har kommet i gang går det fort.