Bulletproof kaffe | Med video

Bulletproof kaffe | Med video

Har du hørt om bulletproof kaffe? Dette er kaffen som kan gi økt forbrenning og masse energi!

Hva er bulletproof kaffe?

Har du hørt om bulletproof kaffe? Smørkaffe? Fettkaffe? Skuddsikker kaffe? Som jeg sier i videoen har kjært barn mange navn!  Den originale oppskriften er laget av Dave Asprey etter en tur til Tibet, der han fikk en spesiell te som ga ham masse energi. Bulletproof kaffe gikk som en farsott gjennom USA for et par år siden og blir stadig mer poppis også her i Norge. Jeg venter vel egentlig bare på at det skal bli tilgjengelig på mitt nærmeste kaffebrenneri!

Enklere bilde-plugin

Hvorfor skal jeg drikke bulletproof kaffe?

Hvorfor i all verden skal jeg ha fett i kaffen min spør du? Jo, det skal jeg fortelle deg. For det første smaker det helt fantastisk! Det er essensielt at du følger oppskriften i videoen og ikke bare dumper en skje smør i en kopp kaffe. For blender du det hele forvandles det til den nydeligste, latteaktige (bare bedre) drikken. I tillegg gir bulletproof masse energi! I stedet for et raskt energikick fra koffeinen får du en jevn energi som holder blodsukkeret stabilt og hodet klart. MCT-olje bidrar med mellomlange fettsyrer som raskt forbrennes til energi i leveren. Dette er perfekt for en som skal sitte og skrive artikler, skoleoppgave eller lignende. Konsentrasjonen skjerpes rett og slett. Likevel er min favorittid å drikke denne herligheten før en morgenøkt, det er bare fantastisk.

Bulletproof kaffe blir ofte lagt frem som et alternativ til frokost, men dette er jeg ikke så begeistret for, spesielt for kvinner. Jeg anbefaler å spise en næringsrik frokost for eksempel med egg og masse grønt eller en grønn smoothie. Så tar du heller en bulletproof kaffe litt senere som et mellommåltid.

Se hvordan jeg lager bulletproof kaffe i videoen under

Enklere bilde-plugin

Min favorittkaffe

Som jeg sier over er det mange måter du kan lage denne drikken, også uten kaffe! Du kan finne oppskrift på både bulletproof te, bulletproof iskaffe (!) og mer på det store internett. Dette er likevel min ultimate favoritt.

Oppskriften rekker til én stor kopp kaffe

  • 1 ts usaltet smør
  • 1 ts MCT-olje (Mediium Chain Triglyserides) fra kokosnøttolje, hvorav ca. 97% kaprylsyre og kaprinsyre.
  • 1 ss kollagenpeptider (kan sløyfes)

Ha alt i en blender og blend i vei!