Aspargessalat med blåmuggost og ristede valnøtter
Asparagus roasted in olive oil with goat cheese and crushed walnuts on a white plate. A tasty side dish to any meal.

Aspargessalat med blåmuggost og ristede valnøtter

Denne nydelige lille salaten er et godt eksempel på at restemat kan være virkelig luksus.

Ingredienser

En god neve ruccola
En hjertesalat
En liten neve valnøtter
En god bit blåmuggost
En stilk stangselleri
Ca. 5 asparges
0,5 dl fullkornsris
1/2 pære

Dressing

1 ss dijonsennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
Smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok ris i dobbel mengde vann eller bruk resteris om du har liggende i kjøleskapet. Del asparges i passe store biter og ha i kokende vann i 30–90 sekunder. Alt ettersom hvor crispy du vil ha aspargesen.

Riv hjertesalat, skjær selleri i mindre biter og del opp pæren. Ha sammen alle ingredienser og vend i en bolle med hendene.

Valnøttene kan du riste i en tørr stekepanne på høy temperatur. Når det begynner å lukte nøtter og fargen blir gyllen er du ferdig. Følg med hele tiden – nøtter brenner seg raskt.

Vend sammen alle ingrediensene til dressingen og ha over salaten sammen med blåmuggosten.